Nyheter

Covid-19 eller inte?

Skriven av: | Publicerad: | Kategori:

En månad efter att jag blivit sjuk i något som liknar Corona (covid-19) och hur mår jag? Jag är fortfarande inte något bekräftat fall men funderar allvarligt på om det ändå inte var covid-19. Både jag och min son Blev sjuka nästan samtidigt. Han den 8:e mars och jag ca en vecka senare. Han var mycket sjuk med hög feber och mycket hosta. Efter sex dagar tappade han smak och lukt och tyckte att allt han stoppade i sig, smakade som våt kartong. Jag var inte lika sjuk men hade feber i åtta dagar, precis som min son. Jag tappade också smak och lukt på dag sex men jag hade matlust. Min son åt ingen fast föda på fem dagar. Nog on sjukdomsförlopp. Detta skulle ju handla om hur det ser ut efter en månad...

Jag är "frisk", eller rättare sagt jag har inte några symtom förutom en enveten rethosta som kommer i ganska stora attacker ungefär två till tre gånger under dagen. Oftast mycket olämpligt när man är ute och handlar mat eller så. Tröttheten finns där men är inte lika uppenbar. Jag har förmånen och en chef som inte bara är ok med att arbeta distans utan uppmuntrar till det. Det går faktiskt ganska bra. Största problemet är den sociala abstinensen. Jag har varit på kontoret 3 gånger sedan 5:e mars. Digitala möten fungerar men som den sociala person jag är så, verkligen, lider jag av att inte få träffa andra människor, privat, släkt och professionellt.

Vad gör man då? Jag har en vän som jag träffas som har en dotter som är kompis med min son. Vi träffas, umgås och har roligt tillsammans. Förutom det så blir det inte så mycket. Min granne och jag brukar snacka, mest i telefon men några gånger på terrassen över en öl eller två har det blivit. Annars totalt vakuum eller inte riktigt, vi (jag och min son) har träffat mina föräldrar, utomhus korta perioder. Jag och min pappa har promenerat något också men inte uppfyller det mitt behov av konversation, kontakt eller umgänge. Jag har kanske tur det finns nog somliga som inte kan/får träffa någon. Jag förstår! Ni är inte ensamma, eller jo, men ni förstår. Träffas ute!

© 2021 William och Mikael Kontakta oss